keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Uudet tuulet

Vuodenvaihteessa muutin Helsingistä Kaarinaan, Littoisiin. Helsingissä ei ollut enää kodintuntua, toisin kuin Turun seudulla odotti paljon kaikkea hyvää.
Elämässä on tapahtunut paljon viimeisen, melkein kokonaisen vuoden(miten se aika menikin niin nopeasti!), blogihiljaiselon aikana. Koko alkuvuosi on mennyt olemattomalla blogipäivitysvauhdilla lähinnä uusiin tuuliin ja töihin keskittyen ja Osuuskuntalaskutuksesta ihan iki omaan yritystoimintaan pyrkiessä ja kivijalkaputiikkia suunnitellessa ja organisoidessa. Vielä kuitenkin joudun oman paikan avaamista lykkäämään, sillä starttirahat ovat olleet valtiolta lopussa jo parin kuukauden ajan.  Ja kyllähän starttirahasta olisi suuri apu, koska yrtyksen kulut tulevat kasvamaan vielä ennen asiakasvirran lisääntymistä. Into oman paikan avaamiseen olisi hurjan kova, mutta noh. Vielä ei taida olla sen aika. Onneksi liiketoimintasuunnitelma on sentään jo perusteelliseksi hiottu. :)

Reissatessa(Hki, Tampere, Sastamala) olen kaikessa blogihiljaisuudessa toimintaani jatkanut ja jatkan samalla toimintamallilla vielä ainakin tämän vuoden loppuun asti ennen yrityskuvioiden eteenpäin viemistä. Tosin pyrin päivittämään tänne blogiin tekemisiäni taas vähän enemmän. :)
Tällä hetkellä on työn alla pari suurtakin taulua (120cm x 180cm) asiakastilauksina.

Tässä joitakin uusimpia töitäni. Ensimmäisenä kummitytölleni maalaama kettukuva, jossa käytin tehosteena metalliakryyleitä. Koko on 42cm x 32cm. Valo vaikuttaa paljon heijastaviin väreihin, siksi useampi kuva ja kuvakulma. Hauskasti toimi tuo metallinhohto omana layerinään(anteeksi photoshop-sana) eri sävyjen päällä.


Apocalyptic dance-teos taas tuli tilaustyönä Ruumiinavaus-yhtyeen LP-levyn kansikuvitukseksi. Tilaukseen kuului myös kansigrafiikan tekeminen, mutten siitä laita kuvaa, koska haluan tulevaisuudessa keskittyä vielä enemmän kuvituksiin grafiikoiden sijaan. Tunnelmaltaan synkkä kuva on maalattu öljy- ja akryyliväreillä vesivärikartongille. Koko on 78cm x 54cm. Tällä tekniikalla ja värimaailmalla olen parasta aikaa työstämässä omana projektina saman kokoista teosta. Aiemmin maininneeni suuret maalaukset tulevat myös noudattamaan samaa linjaa, tosin niissä tunnelma tulee olemaan jonkin verran mystisempi ja unenomaisempi, eikä niinkään ahdistava.


Laitan esille vielä pari omaa projektiani, joista tämän susityön tein viime vuodenvaihteessa biologisen äitini(olen kasvanut sijaisperheessä) kuoltua, hautajaisten iltana. Sen koko on 32cm x 42cm ja väreinä käytin akryylejä. 

vaihekuvia

valmis työ

Samaan aihepiiriin liittyen olen tehnyt myös maalauksen Mother, akryyli- ja öljyväreillä vanerille kokoon 58,5cm x 78,5cm, tekstuurissa käytin gyproc-seinätasoitetta, jota käytin enemmän joitakin vuosia sitten töissäni. Pohjana toimi vaneri, jolle äitini oli kiinnittänyt yhteisiä valokuvia hänestä itsestään ja minusta. Tuo valokuvataulu hänellä oli hoivakotinsa seinällä, jossa näin myös äitini viimeisen kerran viime marraskuussa. Näitä kuvia otettiin aina toisinaan kun tapasimme kerran tai pari vuosittain lapsuudessani, aikuisiällä ei yhteyttä pidetty enää kovin paljoa. En ehkä ymmärtänyt että yhteistä tutustumisaikaa ei ollut enää niin paljoa, vaikka toisaalta koin vähemmänkin yhteydenpidon riittävän. Kuvaan olen tuonut tuntemuksiani äitini sairauksista(joiden takia hän ei minusta voinut pitää huolta) ja suhteestamme. Olen hyvin kiitollinen periytyneestä taiteellisuudesta ja mahdollisuudesta saada kasvaa hyvässä sijaisperheessä.Kyllä, kasvattavia asioita tällaiset elämänkokemukset.

Seuraavaksi viikonlopuksi olen suuntaamassa taas Helsinkiin tatuoimaan ja lokakuun aikana vielä Sastamalaan. Reissujen välillä otan asiakkaita vastaan edelleen oman kodin työhuoneessa. Siellä on hyvä tehdä omassa rauhassa ilman keskeytyksiä ja hälinää. :)
Kuvaa halutessasi laita sähköpostia syrena.tattoo@gmail.com, jonotusaikaa on hyvä varata kuukaudesta pariin, tosin pienempiä kuvia on mahdollista saada vähän nopeampaakin, ainakin Turun suunnalla.

Tässä loppuun vielä pari pienempää tatuointikuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti