torstai 12. marraskuuta 2015

Blossom - colourwork

 Tässä hiljattain tein tällaisen kukka-aiheisen värikuvan. Asiakas toivoi tatuoinnilta kevyttä vesivärihenkisyyttä ja 1,5vuotta sitten oltiinkin tehty samaiseen käden kohtaan sinisiä lemmikkejä, joihin uusi kuva tuli sovittaa. Vanhemman kuvaosan lehtien vihreästä väristä asiakas piti edelleen kovasti ja pyysikin sitä käytettävän myös tässä uudessa osassa. Sävy ei ole mikään tietty, vaan on tehdessä sekoitettu kahdesta eri vihreästä, keltaisesta ja valkoisesta. Usein sekoitan värisävyt keskenään neulan kärjessä eri kupeista, kuten maalatessa.

Kukan lajikkeesta ei ollut tiettyä toivetta, vaan se sai olla tyyliltään jonkinlainen risteytys kirsikankukkaa ja omenapuun kukkaa. Tällaisia olivat pohjalla käytetyt ideakuvat;

Ns. vesivärihenkisissä kuvissa, joissa ei käytetä mustaa ääriviivaa, on haasteena kuvan sävyjen pehmeneminen ihon ikääntyessä, eli värisävyjen sekoittuminenja mahdollinen vaaleneminen. Kuvaa suunnitellessa tulee ottaa huomioon riittävä kontrasti, jotta erityisesti punasävyinen kuva ei ala ikääntymisen myötä näyttää kauempaa joltakin mukavalta ihotaudilta. Tällaisen assosiaation välttääkseni käytin lisäksi kirkkaan peruspunaisen ja lämpimän väriskaalan sijaan kylmempiä sävyjä. tummimmissa punaisissa on sekoitettuna pinkkiä ja violettia, josta sävy liukuu pinkin kautta valkoiseen.Ja tällaista syntyi freehandina. Vaihtoehtoisesti lemmikit olisi voinut yhdistää vaikkapa kimpuksi, mutta asiakas piti enemmän ilmavammasta sommittelusta. Itsekin pidän enemmän tästä vaihtoehdosta sen keveyden ja liikkuvuuden takia. Kuvia, joissa katseen suuntaa ohjaillaan, jaksaa katsella pidempään kuin pysähtyneempiä kokonaisuuksia(toisaalta tämä on myös makuasia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti